26 Şubat 2015 Perşembe

Film İncelemesi: Whiplash (2014)

Film: Whiplash
Yönetmen: Damien Chazelle
Oyuncular: Miles Teller,J.K.Simons,Melissa Benoist
IMBb puanı: 8,6/10

Andrew,küçüklükten beri bateri çalan,içine kapanık,yetenekli ve azimli bir gençtir.Hayallerini gerçekleştirmek için en iyi okullardan biri olan Shcarffer Konservatuarı'na girer.

Bir gün Andrew,bateriyle çalışırken okulun en acımasız hocası Fletcher tarafından keşfedilir.Her sene caz orkestrası kuran ve yarışmalara katılan Fletcher mükemelliyetçi ve agresif bir adamdır.Bu yüzden Andrew bu orkestraya katıldığında tüm yeteneğini gözler önüne sermek ve bulunduğu konumun hakkını vermek zorundadır.Andrew bu psikolojik baskıya karşı ya daha çok çalışıp hayallerine ulaşacaktır ya da sadece bir konservatuar öğrencisi olarak kalacaktır.

Filmde Andrew karakterini Miles Teller,Fletcher karakterini de J.K.Simons oynuyor.Divergent filmini izleyenlerin bildiği gibi Miles,Peter karakterini oynamıştı ve bazı fan gruplarının nefretini toplamıştı.Fakat ben her zaman hem Peter'i hem de Miles'ı savundum,savunacağım.Bu yüzden film sonrası da Miles Teller'a ayrı bir aşık oldum diyebilirim.Belki oyunculuk bakımından Fletcher çook daha iyiydi ama bu nefret söylemlerime maruz kalmadığını göstermiyor.Hatta filmde Fletcher Andrew'i azarladığında ironik bir şekilde gözlerim dolmuştu.Film bittiğinde de otobüs sohbetlerimizin bir numaralı konusu Whiplash olmuştu.


Genel olarak film etkileyici ve güzeldi.Hani gelmiş geçmiş en iyi filmdi diyemem ama puanının hakkını veriyor.Olaylar yavaş gelişmesine rağmen merak uyandıran konular var.Mesela kafanızda hep bir senaryo kuruyorsunuz.Hatta filmde "Andrew şunu yap." diye haykırdığınız da oluyor.Sonunda film bitiyor ve "Ben de bir enstrüman çalmalıyım" diyorsunuz.Benim gibi enstrüman çalıyorsanız da eve gidince ilk işiniz hemen sarılıp okşamak oluyor ki bizzat ben kemanımı elime alıp okşadım ve ilk işim pratik yapmaya başlamak oldu.Özellikle bateri çalıyorsanız belki daha da etkilenebilirsiniz.

Kitaplardan sonra ilk defa yaptığım film incelememin sonuna doğru geliyorum.Belki film hakkında biraz fikir verir diye fragmanıyla yazımı bitireceğim ama şuana kadar bir tereddütünüz varsa onu hemen aklınızdan uzaklaştırın derim ben.Hatta hemen açıp izleyin.Eminim pişman olmayacaksınız!




                                        


2 yorum:

  1. Film incelemenizi çok beğendim, diğer postlarınızdan haberdar olabilmek için hemen takibe aldım :) Bende bu tarz yazılar paylaşıyorum eğer okumak isterseniz blog sayfama beklerim :) heranyeganedir.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İncelememi beğenmenize sevindim,ben de sizi hemen takibe aldım en kısa zamanda göz atacağım blogunuza :)

      Sil